Farveskift med Blendmode.

Farveskift med Blendmode.

23. januar 2021 Slået fra Af Mary-Ann

Der er mange måder at farvelægge et billede på i PSP. En af dem er, at bruge “Blendmode”.
Her er en vejledning til, hvordan det kan gøres.

 1. Åben det billede du vil farvelægge

  Jeg finder ofte billeder på internettet, på en side der hedder www.freeimages.com. Alle alle billederne her er offentlig tilgængelige. Nogle enkelte koster omkring 1$, men ellers er rasten gratis og tilladt at downloade.
  Billedet jeg har brugt til denne tutorial, er også hentet på denne side.

 2. Dubliker layer

  I layerpaletten klikker du på baggrundslayeret og vælger “Dublicate”. du har nu to ens layers i din layer palette.

 3. Selekter det du vil favelægge

  Med tryllestaven markerer du de områder der skal farves. Hold SHIFT nede hvis du skal selektere flere ting. Hvis det er små områder du skal selektere, så Zoom ind og sæt Tolerance lavt.
  Hvis du er sikker på hånden kan du måske farve uden selektioner.

 4. Find farverne der passer

  Vælg den farve du ønsker at farve med. Da jeg har valgt at lave mit billede om til et efterårsbillede, har jeg selvfølgelig valgt en orange. Jeg har skiftet farver hen ad vejen, fra gul til mørk orange, bare for at give indtryk af skygger og lys.

 5. Så skal der males

  Vælg nu din pensel. Sæt den til en ikke for stor størrelse. Det kommer selvfølgelig an på hvor stort dit billede er, og hvor store arealer du skal farve. Men som udgangspunkt, ikke for stor.
  Derefter, på værktøjslinine ved siden af den som du stiller størrelse på, vælge du “Blendmode> Overlay. Du begynder nu at farve de steder du ønsker. For at få lidt farvespil i billederne, kan du skifte blendmode til f.eks. Multiply, eller noget andet. Lad opasity ligge på 40 til 100 %. Lav om på indstillingerne som du lyster. Det kan du selv afgøre.