Vidste du|…

Vidste du|…

29. januar 2021 Slået fra Af Mary-Ann

 1. At du kan bruge “New ajustment layer”:

  til at ændre kontraster , curves og meget andet. Det er et layer der simulerer ændringer i dit billede. Hvis du bruger f.eks. Ajust| Brighten and Constrast| Curves, så laver du ændringen direkte på dit billede. Bruger du i stedet Layers| New ajustment layers| Curves, så vil ændringen lægge sig i et layer som du kan tænde og slukke som det passer dig. Fortryder du, kan du bare slette layeret helt.
  Det har også den fordel, at hvis du kun ønsker effekten på en del af billedet, så kan du lave en selektion inden du laver layeret, og  så vil effekten kun være gældende på det område.
  Du kan også farvelægge med Hue/Sat./Ligthness

 2. At hvis du skal lægge skygger på et billede

  er det somme tider bedre at bruge Burn Tool, frem for  Drop Shadow.
  Se hvorfor på min tutorial om Skygger

 3. At for at få et objekt til at virke gennemsigtigt

  må man lægge en farvet skygge under opjektet. For at give indtryk af at lyset skinner gennem objektet, kan man bruge sit Dodge tool. Herunder ligger en kort tut til kuglen

 4. At, når man bruger Hot Wax Coating

  altid bør bruge en lys forgrundsfarve?
  Hot Wax Coating giver en lidt metallisk effekt, især hvis man “softner” objektet først.

 5.  At hver gang du gemmer et billede som JPG

  så komprimeres billedet. Det vil sige, at jo flere gange du gemmer det, jo dårligere bliver det. Gem altid en original af dit billede som PSP fil.  Denne fil kan du så tage et kopi af og lave de rettelser du måtte ønske, og derefter kan du gemme det som JPG. Se forskellen nedenunder.

Visits: 602