Opdatering til havnefesten

3. oktober 2021 Slået fra Af Mary-Ann

Jeg skrev med stor iver om vores havnefest.

Den kom slet ikke til at gå som forventet. At det regnede og blæste var vi forberedt på, men at vores færge skulle brænde, var der ingen der havde set komme. Lørdag morgen, på den allerførste afgang, gik der ild i maskinrummet, så den måtte futte direkte tilbage til havnen i Faaborg. Her ventede politi og brandvæsen med det helt store udtræk.

Den lille træskofærge

For de unge mennesker der afholdt festen, blev det en dyr affære. De havde forventet et fremmøde på ca. 500 gæster. Vi var 170. stort set samtlige øboere og de gæster vi havde i sommerhusene og i lystbådehavnene.

Der stod 300 mennesker på kajen i Faaborg, der bare kunne vende om igen. Der stod også 3 bands som bare kunne se til imens den færge der skulle have sejlet dem over, lå ved kajen, overrendt af folk der skulle rydde den for at gøre klar til reparation.

Der var dog et par lystsejlere med store både der fik sejlet 2 af de 3 bands over.

Der gik lige et par dage før vi kunne få indsat en fast færge. Det blev en lille træskofærge som ikke kunne have flere end 4-5 biler med. Da høsten så småt var gået i gang, skulle der sejles kornvogne over, og de har førsteprioritet. Det vil sige, at man kunne ikke være sikker på at få sin bil med over til Fyn og dermed kunne man heller ikke forvente at få den med tilbage, hvis man endelig var kommet over.

Indtil denne lille færge blev sat ind, lånte vi en nødfærge fra Alslinien. Den kunne sejle et par gange frem og tilbage, så vi kunne få fragtet de gæster der var på øen tilbage til Fyn.