Hestemarkshusets Tjørne-ketchup

Hestemarkshusets Tjørne-ketchup

18. april 2022 Slået fra Af Mary-Ann

Jeg er blevet spurgt, mere end en gang, om opskriften på Ketchup.
Her kommer den så.

  • 200 g. Tjørnebær, fra almindelig hvidtjørn
  • 200 g. hyldebær
  • 3 æbler
  • 1 lille løg
  • 1 dl. æbleeddike
  • 1 stk. stjerne anis
  • 1 tsk. kanel
  • 1 fed hvidløg
  • 50 g. sukker
  • ca. ½-1 dl. vand

Kog tjørnebær, hyldebær og lidt vand i 20 minutter og pres det gennem en sigte. (det kan man bruge meget tid på).
Skræl æblerne og fjern kernehuset. Kog dem til mos med lidt vand og æbleeddike.
Hak løget fint og lad det koge med.
bland æbler og de sigtede bær sammen og tilsæt det hele fed hvidløg, stjerneanis, kanel, samt sukker og lad det simre et par minutter. Bemærk at stjerneanis kan smage meget kraftigt, så hvis man ikke er helt pjattet med det, skal man måske nøjes med et halvt.
Fjern hvidløg og stjerneanis. Derefter hældes ketchuppen på skoldede glas eller flasker.

Hvis ketchuppen virker lidt for tyk, kommes der lidt mere vand ved mens det simrer.