2 billeder i 1

2 billeder i 1

Meget enkel sammenlægning af to billeder i et.
Jeg er ofte blevet spurgt om hvordan man sætter 2 billeder sammen til et. Det vil jeg så svare på nu.
Denne tutorial er lavet i PSP 9 men kan sagtens bruges i de nyere versioner.
1) Først skal du lave et nyt image. (Det vil vi kalde baggrund). Ctrl+N. Sørg for at det er mindst dobbelt så stort som de billeder du skal have lagt ind. Mine billeder er ca 800 pixels i bredden. jeg har to billeder og derfor skal mit nye image være mindst 1600 pixels.
2) Åben først de billeder du vil lægge sammen. Jeg har valgt to tegninger fra ringenes herre.
Billede 1
Billede 2

3) Når du har åbnet dine billeder, klikker du først på det ene og trykker CTRL+C for at kopiere billledet. Gå nu over til dit nye Baggrunds-image  og klik på det. Når det nu er aktivt trykker du CTRL+L for at indsætte billedet som nyt layer. Billede 1. Det første er nu lagt ind. Med dit mover Tool  kan du trække det hvorhen du ønsker i dit Baggrunds-image.
4) Gå over til dit andet billede du ønsker lagt ind. Nu klikker du  på det og trykker CTRL+C for at kopiere billedet. Gå nu over til dit  Baggrunds-image og klik på det. Når det nu er aktivt trykker du CTRL+L for at indsætte nr. to billede som nyt layer. Ryk billedet på plads. Billede 2.
5) Din layerpalette skal se ud som på billede 3.
Layerpalette
Nu mangler du bare at beskære billedet. Til dette bruger du dit Crop værktøj.
6) Klik på Cropværktøjet Træk med musen uden om billederne så du kun får det med du ønsker. Du kan skubbe og trække i håndtagene for at gøre det helt nøjagtigt.Billede 1.
Når du synes at du har fået lige præcis det med du ønsker, dobbeltklikker du inde i billedet, og nu er det beskåret. Billede 2.
Crop tool

Færdig