Druesaft

Druesaft

3. oktober 2022 Slået fra Af Mary-Ann

Jeg har haft en del druer i min udestue her i sommer, og da vi ikke kunne spise dem allesammen, har jeg igen i år lavet saft af dem.

Jeg havde næsten 9 kg. druer, så der blev en god portion.

Først skal druerne rengøres og knuses.

Jeg knuser dem med hænderne, (9 kg. er meget)Man kan vælge at bruge en kartoffelmoser, trykke dem i stykker med et piskeris eller andet. Kernerne skal så vidt mulig ikke knuses, da de er lidt bitre.

Nu koges det hele sammen i en stor gryde i ca 15 min.

Si de kogte druer gennem et klæde.

Saften koges op igen og der tilsættes sukker. Jeg bruger 300 g. pr kg. druer. Det er dog op til en selv om der skal mere eller mindre i..

Det er en mulighed at presse saften af en eller flere citroner, i saften. Det giver lige et lille pift til den. Det er bare at smage sig frem. jeg vil nok sige 1 citron til 2-3 liter saft.

Kog op igen og hæld på skoldede varme flasker, som lukkes til med det samme.